İnşaat Proje Yönetimi Ne İşe Yarar ?

İnşaat Proje Yönetimi Ne İşe Yarar ?

İnşaat Proje Yönetimi Ne İşe Yarar ?

İnşaat proje yönetimi orta ve büyük ölçekli projelerde, başarısı ispat edilmiş, kullanılması durumunda proje hedeflerine ulaşmayı sağlayan yöntemler silsilesidir. Bu yöntemler ülkelere ve yönetim modellerine göre farklılık gösterse de esas hep aynıdır. Proje hedeflerini belirlemek ve projeyi hedeflere uygun yönetmek.

İnşaat Proje Yönetimi'ni Firmamız Bünyesinde Yapabilir miyiz?

Yapılabilir, ama öncelikli olarak ihtiyaçları ortaya koyalım:

İnşaat süreçlerine ve yönetim bilgisine sahip personellere ihtiyacınız var. Orta ölçekli olan inşaat projelerinde bile işin doğası gereği çok farklı uzmanlık alanları vardır. Mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi gibi konusunda uzman kişiler yanında bir de personelleri, inşaatı ve hedefleri bir arada koordine edecek bir inşaat proje yöneticisi istihdam etmek gerekecektir.

Tüm bu personellerin kurum ve proje yönetimi ilkeleri esasına göre çalışması, desteklenmesi ve denetlenmesi gerekmektedir. Bu gereklilik firmalara ayrıca Proje Yönetimi Ofisi (PYO) oluşturmayı zorunlu kılar. PYO sürekli olarak toparlayıcı ve destek vazifesi göreceği gibi, kurum ile inşaat arasında da bir köprü vazifesi görecektir.

İnşaat Proje Yönetimi için Bir Firma ile Anlaşmalı Mıyım?

Bilindiği üzere yapım yöntemlerinin de gelişmesi ile artık inşaat projeleri eskisine oranlar çok daha hızlı yapılmaktadır. Bu sebeple ana iş kolu inşaat veya inşaat proje yönetimi olmayan şirketler için bir önceki başlıkta bahsi geçen personeller çok maliyetli olmakta, personel adaptasyon dönemi de göz önüne alınca çok maliyetli olmaktadır. Ekonomi ve verimlilik faktörleri de göz önüne alınınca bir çok firma alanında uzman inşaat proje yönetimi firmaları ile çalışmayı tercih etmektedir.

Biz ne yapıyoruz?

Bizler sizin adınıza tasarımı ve yapımı rahatlıkla yönetebilecek profesyonellerden kurulu bir ekibiz. Firmanızın alışkanlıklarına göre ister bir yükleniciye isterseniz iş kalemleri bazında işleri parçalı olarak bölerek ihale yapabilme yetisine sahibiz. Titizlikle yönettiğimiz ihale sürecini, sizlerin katkılarıyla tamamen şeffaf olarak yürütmekteyiz.

Tasarım sırasında belli olmayan veya gözden kaçabilecek ayrıntıları detaylandırıp şartnamelerini oluşturabiliyoruz. İşiniz için kalite kriterleri koyup imalatın bu kriterlere göre yapılmasını sağlayabiliyor, düzenli olarak günlük haftalık raporlarla yapılan imalatları sizler sahaya gelmeden haberdar edebiliyoruz. Planlamayı en başta yapıp düzenli olarak güncellemeler yapıyoruz. “Long lead items” denilen tedarik süresi uzun sürecek malzemeler için uyarılarımızı zamanında yapıp siparişlerini erkenden veriyoruz.

İnşaat projelerinizi zaman, maliyet ve kalite üçgeni içerisine oturtup tam anlamıyla mükemmel bir şekilde yönetmeye gayret sarf ediyoruz. İnşaatınızın kontrolünü bırakmıyor, dizginleri sürekli elimizde tutuyoruz. Güçlü referanslarımız, alanında uzman bir ekibimiz var.

Sonuç olarak emin olun “Biz daha iyi yönetiriz”.

 

Konu ile ilgili olabilecek diğer makalemiz ;

"İnşaat Projelerinde Geçici Kabul" için lütfen tıklayınız .

"İnşaat Projelerinde Kesin Kabul" için lütfen tıklayınız .

"İnşaat Projelerinde İhale Dokümantasyonu" için lütfen tıklayınız .

© Copyright 2019 Essente Bilişim | Tüm Hakları Saklıdır